Så här ansluter du dig

Från intresseanmälan till fiberanslutning – så här går det till att få fiber från Sölvesborg Energi.

  1. Skicka in din intresseanmälan.

  2. Du får ut avtal och information via post.

  3. Kontakta vår fiberkoordinator, se kontaktuppgifter längre ner på den här sidan, för beställning av slang som du sedan hämtar och gräver ned på din tomt.

  4. Meddela fiberkoordinator att du grävt ner din slang. Från att du meddelat är leveranstiden cirka 12 veckor om inte tillstånd från väghållare krävs.

  5. Sölvesborg Energi gräver i gatan samt blåser in fiber till ditt hus.

  6. Inom 1-3 dagar efter att vi varit hos dig för montering av switch och inblåsning är fiberanslutningen klar för att välja vilka tjänster du vill ha på Zmarket Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Installation

Din vanliga telefon ansluts till en telefondosa. Den kopplas till nätuttaget, en router eller en DRG om du använder flera tjänster parallellt. TV:n ansluts till digitalboxen via till exempel SCART-kontakt. Boxen ansluts till ett av bredbandsuttagen i din CPE som är ansluten till stadsnätet.

För att få trådlöst bredband till din mobiltelefon, surfplatta eller dator behöver du en trådlös router som du kopplar till din CPN. Har du en stationär dator kan du koppla den direkt till CPN.

Exempel på enheter och hur du kopplar samman dem.
Relaterade kontakter

Senast uppdaterad: