Vårt fibernät

Barn tittar på en surfplatta. Foto: Scandinav bildbyrå.

Foto: Scandinav bildbyrå.

Sölvesborg Energi erbjuder ett stabilt, snabbt och framtidsanpassat bredband via fiber, med hastigheter på upp till 1000 Mbit/s. Fiberlösningen är ett så kallat öppet nät, som ger ökad konkurrens mellan olika tjänsteleverantörer, och bättre valmöjligheter för villaägare, bostadsrättsföreningar, hyreshus och företag.

I ett öppet nät råder fri konkurrens bland de tjänsteleverantörer som erbjuder bredband, tv och telefoni. Det öppna nätet medför ett större utbud och bättre prisnivåer för alla kunder i fibernätet.

Allt fler produkter blir uppkopplade och alla invånare i Sölvesborg har idag behov av ett stabilt och riktigt snabbt bredband. Därför har vi uppgraderat vårt fibernät så att det motsvarar de krav som både privatpersoner och företag ställer på sin uppkoppling, idag och för framtiden.

Fibernätet i Sölvesborg når fram till nästan alla orter i kommunen.
På vår sida för intresseanmälan kan du se vilka som redan är anslutna och vilka som anmält intresse – och självklart anmäla intresse själv.

Tjänsteutbud

Du beställer enkelt dina tjänster via tjänsteportalen Zmarket. Det är den första sidan du får upp när du kopplat in din dator efter att du anslutit dig till fibernätet.

I portalen får du information om priser, aktuella erbjudanden och kan göra din beställning. Det råder fri konkurrens bland tjänsteleverantörerna så att du som kund alltid får tjänster till bästa pris. Välj dina tjänster, lägg i varukorgen och därefter är det bara att beställa.

Låga priser

Det är prisvärt att använda sig av stadsnätet. Det märker du om du jämför kostnaden för den hastighet du får med mobilt bredband och ADSL eller ringer via traditionell telefoni. Ett normalhushåll som ansluter sig till stadsnätet kan sänka sin månadskostnad för telefoni markant. De låga priserna beror på konkurrensen mellan tjänsteleverantörerna och att vi byggt en stabil och säker infrastruktur till dem.

Tills din anslutning är på plats i ditt hus är vi på Sölvesborg Energi din kontakt. Från och med att du har valt tjänsteleverantör, är det alltid dem du ska vända dig till.

Telia, Allente, Telenor, Boxer med flera är några av tjänstleverantörer du kan välja mellan om du har fiberanslutning genom Sölvesborg Energi.

Logotyper för några tjänsteleverantörer.

Läs mer

Relaterade kontakter

Senast uppdaterad: