Många positiva kundmöten under sommarens event

Tre leende personer i ett tält i stadsmiljö sommartid. På flera ställen i bilden syns Sölvesborg Energis logotyp, till exempel på en affisch i en gatupratare vid sidan av tältet.

Glada personalrepresentanter från Sölvesborg Energi på sommarmarknaden under stadsfestivalen Killebom. Foto: Sölvesborg Energi.

Stort tack till alla kunder som tagit sig tid att komma fram och prata med oss under sommarens evenemang! På bilden ser du våra personalrepresentanter på stadsfestivalen Killebom i centrala Sölvesborg. Utöver Killebom hade vi representanter på plats så att våra kunder skulle kunna få personlig hjälp av oss under Hällevik Tradjazzfestival och Trädgårdsdagen i Slottslängorna.

Vi anordnade dessutom ett eget event under sommaren: öppet hus på det nya reningsverket i Nogersund, dit cirka 70 personer kom för rundvisning och möjlighet att få svar på sina frågor om den hittills största investeringen i Sölvesborg Energis historia.

Flera frågor om gator och vägar

Vi har träffat många nöjda, positiva och engagerade kunder under sommarens event, och fått en del frågor om gator och vägar. Eftersom ni kanske är fler som undrar samma sak så tänkte vi svara på de vanligaste frågorna vi fick om gator och vägar även nedan.

Ansvar

Sölvesborg Energi har på uppdrag av kommunen ansvar för underhåll, belysning, och i vissa fall om- och tillbyggnad och mark- och anläggningsarbeten för det kommunala gatu- och vägnätet.

Utöver Sölvesborgs kommun är Trafikverket väghållare i Sölvesborg. De har hand om de flesta gatorna på Listerlandet och i de norra delarna av kommunen. Det finns också ett antal privata vägar. För dessa ansvarar varje ägare själv.

Utbyggnad och investeringar

Sölvesborg Energi beslutar sällan själva gällande kommunens gator och vägar; vi utför det som beslutats av kommunen. Om du har frågor som rör till exempel utbyggnad och andra investeringar, är det därför ofta bättre om du vänder dig direkt till Sölvesborgs kommun.

Därför dröjer asfalteringen efter ett arbete

En annan fråga som återkom är varför det dröjer innan det asfalteras igen efter att vi grävt upp en gata eller väg. Det beror på att marken fortfarande rör på sig en tid efter att man grävt, och den nya asfalten riskerar att spricka av markens rörelser om det asfalteras på en gång. Därför väntar man som regel alltid minst ett halvår efter avslutat arbete innan det asfalteras.

Felanmälan

Om du vill göra en felanmälan för någon av kommunens gator och vägar, vänd dig i första hand till e-tjänsten för felanmälan som du hittar via länken längre ner på den här sidan.

Relaterade kontakter

Senast uppdaterad: