Avstängning av vatten

Om du behöver stänga av vattnet till din fastighet på grund av renovering eller grävarbeten behöver vi veta det minst fem arbetsdagar innan den planerade avstängningen. Om du ger oss minst fem arbetsdagars framförhållning, avstängningen beror på grävarbeten eller renovering och vi kan stänga och öppna åt dig under vår ordinarie arbetstid, så är det kostnadsfritt för dig som kund!

Exempel på tillfällen då det krävs denna typ av avstängning vid tomtgräns är arbeten på servisledningen in till huset eller om du ska byta vattenmätarventiler. Ska du endast byta en kökskran eller liknande mindre renoveringar, så stänger du, eller den person som ska göra renoveringen, själv av huvudkranen i fastigheten. Om du har en vattenmätare finns huvudkranen i anslutning till denna.

Med mindre än fem arbetsdagars framförhållning, eller för annan anledning än grävarbeten och renovering under vår ordinarie arbetstid så kostar det 1094 kronor inklusive moms.

Utanför vår ordinarie arbetstid kostar det 3063 kronor inklusive moms.

Om vi måste stänga av ditt vatten på grund av bristande betalning eller annan försumlighet från din sida gör vi detta under vår ordinarie arbetstid och det kostar dig 1640 kronor inklusive moms.

Samtliga priser är enligt gällande taxa, och inkluderar både avstängningen och att vi sätter igång vattnet till dig igen.

Det är endast Sölvesborg Energi som får stänga och öppna ventilen vid din tomtgräns.

Relaterade kontakter

Senast uppdaterad:

Vatten och avlopp