Samråd för nätutvecklingsplan

Stickkontakt och sladd.

Just nu pågår samråd för vår nätutvecklingsplan. Foto: Scandinav bildbyrå.

Från och med fredagen den 14 juni till och med fredagen den 26 juli 2024 är det samråd för vår nätutvecklingsplan för elnät.

Det innebär att det är öppet för allmänheten att lämna synpunkter på förslaget under denna period, innan den beslutas slutgiltigt.

Syftet med en nätutvecklingsplan är att skapa transparens vad gäller de flexibilitetstjänster som behövs på medellång och lång sikt, och ange planerade investeringar under de kommande 5-10 åren. Särskild tonvikt läggs på den huvudsakliga distributions­infrastruktur som krävs för att ansluta ny produktions­kapacitet och nya förbrukare, inklusive laddningsstationer för elfordon.

De redovisade projekten i vårt förslag på nätutvecklingsplan är dock endast en del av det vi kommer att genomföra, för att klara de effekter vi prognostiserar för 2034. Vi kommer utöver dem att genomföra flera andra åtgärder för att investera, förstärka och föryngra elnätet.

Dina synpunkter lämnar du skriftligen till kundservices e-post enligt nedan, skriv gärna "Yttrande samråd nätutvecklingsplan" i ämnesraden för ditt mejl.

Du hittar samrådsförslaget till nätutvecklingsplan på länken nedan.

Senast uppdaterad: