Nya rutiner och nytt utseende på fakturor och på ”Mina sidor”

En bärbar dator och färgglada pilar, diagram m.m.

Snart kommer din faktura och "Mina sidor" att se annorlunda ut. Foto: Mostphotos.


Framöver kommer du som är kund hos Sölvesborg Energi att få dina fakturor från oss för en månad i taget. Du kommer också att få kostnaden för alla tjänster du har hos oss på samma faktura – tidigare har fjärrvärme fakturerats separat. Fakturorna från oss och ”Mina sidor” får i samband med detta delvis ett nytt utseende.

Många av våra kunder har önskat att vi ska övergå till att fakturera månadsvis och även att kunna få alla tjänster på samma faktura har varit efterfrågat, så vi är glada att nu kunna erbjuda detta. Utseendet på fakturan och ”Mina sidor" är uppgraderat och förenklat.

Vi hoppas nu att övergången till de nya rutinerna och systemen ska gå så smidigt som möjligt och att ni ska uppleva detta som en förbättring av vår service till er!

Tillfälliga begränsningar, förseningar och driftstörningar kan förekomma

Vi byter både faktureringssystem och kundinformationssystem samtidigt, vilket innebär en del manuellt arbete och ökad belastning på bland annat vår kundservice.

Kontakta oss gärna som vanligt om ni har frågor, men vi ber om er förståelse för att våra svar kan dröja längre än vad de brukar, och att vi under en begränsad tid inte kommer att ha tillgång till alla de uppgifter vi brukar ha, vilket kan innebära en snävare avgränsning i den service vi kan ge.

När vi sätter de nya systemen i drift ber vi också om ert överseende med eventuella tillfälliga driftstörningar, att fakturan kan komma senare än vad den brukar och att det kan ta något längre tid att få återkoppling på ett ärende i ”Mina sidor”.

Till en början kommer du inte att kunna se dina gamla fakturor i det nya systemet, men så småningom kommer de att finnas där för ett år bakåt i tiden. Behöver du se dina gamla fakturor innan de har kommit in i det nya systemet kommer du under en övergångsperiod att kunna logga in även i det gamla systemet.

Snart kommer första fakturan men fortfarande med den gamla VA-taxan

Tidigare har vi berättat att vissa delar av den nya VA-taxan skulle börja gälla redan från den 1 november 2020, men det flyttades fram så att alla delarna av den nya taxan gäller från den 1 januari 2021.

Vi är fortfarande inte klara med den nya prismodellen utan du har fått VA-avgifterna enligt den gamla VA-taxan. När vi är klara kommer fakturan att regleras om du betalat för mycket eller för lite under det här kalenderåret, enligt den nya VA-taxan.

Senast uppdaterad: