Vårt fjärrvärmenät

Person står på en arbetsplats med feflexjacka med trycket "Kraft med omtanke".

Genom att tillvara på överskottsenergi använder vi våra gemensamma resurser på ett ansvarsfullt sätt. Foto: Serny.

Fjärrvärme är en trygg och bekväm uppvärmningsmetod, och en långsiktig investering som med stor sannolikhet höjer värdet på ditt hus. Fjärrvärmen från Sölvesborg Energi är baserad på överskottsvärme från SYLVAMO Sweden i vår grannkommun Bromölla, Nymölla bruk. Genom att tillvara på den här energin använder vi våra gemensamma resurser på ett ansvarsfullt sätt.

Med fjärrvärme tar varmvattnet inte slut, oavsett hur många ni är i familjen och även om ni duschar på raken allihop eller fyller bubbelbadkaret upp till kanten. Ni slipper panna eller pump som ska underhållas, och de värmeväxlare för fjärrvärme ni istället får tar väldigt lite plats. Det blir väldigt sällan avbrott, och vid dessa få tillfällen kopplas våra reservanläggningar in.

Kartbilderna nedan visar genom de skuggade delarna översiktligt hur vårt fjärrvärmenät ser ut idag – det är än så länge främst i närheten av de centrala delarna av Sölvesborg och Mjällby som det finns möjlighet att ansluta sig. Men prata gärna med dina grannar och anmäl ert intresse även om era fastigheter inte ligger i direkt anslutning till det befintliga nätet, om ni också skulle vilja ha fjärrvärme i framtiden.

Fjärrvärmenätet i centrala Sölvesborg

Genom skuggade områden visas en översiktlig kartbild över fjärrvärmenätet i centrala Sölvesborg. Områden som ligger inom skuggningen är bland annat Kämpaslätten, Hjortakroken, Tivoli, Sölve, Falkvik, Tredenborg.

Översiktlig kartbild fjärrvärmenätet i centrala Sölvesborg. Illustration: Sölvesborgs kommun.

Om du vill se kartan större hittar du den som PDF-fil nedan.

Fjärrvärmenätet i Mjällby

Genom skuggade områden visas en översiktlig kartbild över fjärrvärmenätet i Mjällby. Områden som ligger inom skuggningen är bland annat Hörby och Hosaby.

Översiktlig kartbild fjärrvärmenätet i Mjällby. Illustration: Sölvesborgs kommun.

Om du vill se kartan större hittar du den som PDF-fil nedan.

Har du mer specifika frågor om fjärrvärme, kontakta oss gärna!

Läs mer

Relaterade kontakter

Senast uppdaterad: