Vår el

Glödlampa med en blomma inuti.

Sölvesborg Energis el är 100% miljömärkt. Foto: Scandinav bildbyrå.

Vi på Sölvesborg Energi erbjuder så kallad grön el. Det innebär att den är 100% miljömärkt och kommer från fossilfria och förnyelsebara källor, som till exempel vattenkraft och vindkraft.

För att vara säkra på att vår el verkligen kommer ifrån förnyelsebara energikällor så köper vi ursprungsgarantier. Ursprungsgarantier ställs ut av de som har produktionsanläggningar för vatten, vind och sol. Elen som produceras får ett certifikat som visar i vilken anläggning som som elen producerats.

Vi är din lokala elleverantör

Sölvesborg Energis gröna el 'laddar' redan stora delar av Sölvesborg. Vår el lyser upp skolor, äldreboenden och idrottsplatser. Vår duktiga kundtjänst finns på Enerivägen i Sölve och de kan de lokala förutsättningarna utan och innan. Vi skapar kontinuerligt nya, lokala arbetstillfällen och ger tillbaka till Sölvesborg genom att stötta lokala föreningar, företagande, skolor med mera.

Så fungerar vår elhandel

Dygnet runt, året om följer vi prisutvecklingen på elbörsen, Nasdaq OMX Nordic. Priserna ändras blixtsnabbt och vi erbjuder i varje ögonblick dagsaktuella priser till dig som konsument. Om du till exempel väljer att teckna ett treårsavtal och har en årsförbrukning på 10 000 kWh, så köper vi in 10 000 kWh gånger tre (tre år och 10 000 kWh per år), vilket innebär att vi köper in 30 000 kWh på elbörsen som ska användas för din räkning.

När vi har ett avtal så gäller det avtalade priset under hela avtalsperioden. En del konsumenter tycker att det känns tryggt att veta vad priset kommer att vara under en längre period. Vi erbjuder framförallt rörligt elpris men också fast elpris 1, 2, 3, 4 och 5-årsavtal.

Relaterade kontakter

Senast uppdaterad:

Elhandel