Hem

Länk till sida där du anmäler intresse för fiberanslutning

Bevattningsförbud

Just nu råder bevattningsförbud i kommunen. Vi vill be dig att inte vattna gräsmattan med vattenspridare och att avvakta med att fylla poolen. Det är däremot okej att vattna blommor och växter med vattenkanna eller handmunstycke.

Sölvesborg Energi ansvarar för vattendistributionen av det kommunala dricksvattnet och värme och sol innebär alltid ett ökat tryck på vattentillgången.

Vi har de senaste åren gjort flera stora investeringar för att vara så bra rustade som möjligt, vi har kopplat in flera borror, kopplat samman våra vattennät samt renoverat och uppgraderat borror och vattenverk. Trots att kapaciteten har utökats så styrs vi ändå av våra vattendomar som avgör hur mycket vatten vi får pumpa upp och distribuera ut.

De tillfälliga topparna som uppstår i samband med varmare och torrare väder gör att vi överbelastar ledningsnätet och tömmer våra vattenreservoarer i snabbare takt än vad vi hinner fylla. För att inte riskera ett överuttag eller att våra abonnenter blir utan vatten, har vi nu ett bevattningsförbud (gäller inte de hushåll som har privata brunnar).

Vi hoppas på förståelse och hjälp från våra boende och abonnenter i kommunen, det har gett stor effekt tidigare när vi alla har hjälpts åt. Vi återkommer så fort bevattningsförbudet upphävs.

Vill du ha enkla tips på hur du blir vattensmart och kan spara vatten i vardagen? Kika in på www.solvesborgenergi.se/blivattensmart

 

Gå direkt till:

Uppdaterad: 2018-07-04 Ansvarig: Sven Ballovarre

Sölvesborg Energi | 294 80 SÖLVESBORG | Besöksadress: Energivägen 10
Tel: 0456-81 68 80 | E-post: info@solvesborgenergi.se

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats.
Om du inte samtycker till användandet av cookies kan du blockera dessa i din webbläsares inställningar.