Såhär läser du av din vattenmätare

En gång varje år begär vi in en avläsning av din vattenmätare. Avläsningskorten skickas ut och sammanställs genom företaget iDATA. Det går givetvis bra att lämna en avläsning oftare än så direkt till oss om du önskar, då via e-post, hemsida eller telefon.

Vi rekommenderar att du stämmer av mätarställningen på din vattenmätare varje gång fakturan kommer. Du kan då upptäcka i god tid om det är något som inte stämmer. Ibland är det så enkelt att familjeförhållanden har förändrats, man blir kanske fler eller färre i familjen. Men det kan också vara så att wc-stolen står och rinner eller att en säkerhetsventil till varmvattenberedare läcker.

Vad ska rapporteras in?
På en vattenmätare till en villa finns det alltid fem heltal och det är enbart dessa som ska rapporteras in. Vid installation av en ny vattenmätare börjar den alltid på 00000, om det finns decimaler är de i de flesta fall röda och ska inte rapporteras in. Står det till exempel 00258 på din mätare så är det alltså 258 som är den korrekta avläsningen.

 

Enkel felsökning
Misstänker du att det är något som inte stämmer med din mätare så kan du börja med att kontrollera så att mätaren står helt stilla när du inte har något vatten på. I detta fall är det inte siffrorna som ska stå stilla utan det lilla hjulet i mitten av mätaren. Om det rör på sig så är det vatten som rinner genom mätaren. 

Misstänker du att du har en läcka av något slag? Kontakta rörmokare! 

 

Gå direkt till:

Uppdaterad: 2017-05-11 Ansvarig: Charlotta Wildt-Persson

Sölvesborg Energi | 294 80 SÖLVESBORG | Besöksadress: Energivägen 10
Tel: 0456-81 68 80 | E-post: info@solvesborgenergi.se

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats.
Om du inte samtycker till användandet av cookies kan du blockera dessa i din webbläsares inställningar.